Een avond vol inspiratie en vragen

Inspirerende eerste Fotografie Avond

Een avond vol inspiratie en vragen

In de aanloop naar de Fotograaf des Waterlands 2023 verkiezing kwamen op 8 maart zo’n 40 fotografen bijeen in de PX te Volendam. Daar werd door cultuur coordinator Frank Bond een bijeenkomst georganiseerd voor fotografen. Tijdens de avond kwam huidig Fotograaf des Waterlands Bob Doets aan het woord om zijn ervaringen te delen met het publiek. Bob Doets liet daarbij ook zijn fotoserie ‘Sterrenbeelden’ zien op een groot beeldscherm en gaf uitleg over de totstandkoming. Voor de fotografen was er de mogelijkheid om vragen te stellen en die waren er genoeg. De aanwezigen waren, gesterkt door de verhalen achter de foto’s, erg enthousiast over de foto’s.

Fotograaf Kenneth Stamp was de speciale gast van de avond en gaf aan de hand van zijn foto’s op een vermakelijke manier een lezing over zijn leven als fotograaf. Kenneth zal tevens het nieuwe jurylid zijn bij de verkiezing van 2023, samen met fotografen Marco Bakker, Christine Mooijer en Bob Doets zullen zij zich buigen over de inzendingen.

Frank Bond benadrukte tijdens de bijeenkomst nog dat echt iedereen mag meedoen, van beginnend tot gevorderde fotografen, zolang je maar in Waterland woont. “Het gaat juist om een open en frisse blik en stuur vooral in wat je interesseert.”

De nieuwe winnaar zal 1,5 jaar de titel Fotograaf des Waterlands dragen en in die periode 10 foto’s publiceren met in oktober een expositie tijdens de Kunstmaand. Om mee te doen kunt u vóór 1 april 4 van uw beste foto’s insturen met een motivatie van uw deelname.

©️ tekst: Marianne Jonkman-Klok
©️ fotografie: Kenneth Stamp

Een avond vol inspiratie en vragen