Hoe maak je een goede compositie?

Hoe maak je een goede compositie?

Hoe maak je een goede compositie?

Op woensdag 19 juli wordt de tweede fotografieavond georganiseerd vanuit de Fotograaf des Waterlands campagne. Na het succes van de eerste avond zullen opnieuw fotografen, liefhebbers en geïnteresseerden bij elkaar komen in de PX in Volendam om geïnformeerd én geïnspireerd te worden en met elkaar in gesprek te gaan over fotografie. 

Deze avond staat in het teken van compositie. Wat is nou eigenlijk een goede compositie? Hoe maak je keuzes hierin en welke handvatten zijn er om tot een goede compositie te komen? De gastsprekers die hierover komen vertellen zijn Duco de Vries en Anja de Graaff. Zij zullen vertellen over hun visies op fotografie en werkwijzen aan de hand van hun foto’s.

Over Duco de Vries

Duco de Vries begon zijn loopbaan als kunstschilder en volgde de docentenopleiding kunstgeschiedenis en schilderen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na het ontvangen van een beurs om te studeren aan de State University of New York werd hij in New York geïnspireerd om fotograaf te worden. Sinds 1997 geeft Duco de Vries ook les aan de Fotoacademie in Amsterdam. Portretfotografie is zijn liefde. Hij maakte als freelancefotograaf voor diverse bladen en reclamebureaus zeer indringende portretfoto’s.

Anja de Graaff

Naast Duco de Vries zal de nieuwe Fotograaf des Waterlands Anja de Graaff vertellen over haar blik op fotografie en wat zij voor ogen heeft met de foto’s die zij zal maken de aankomende 1,5 jaar in deze rol.

Aanmelden

Wil je deze avond bijwonen? De avond begint om 19:30 uur in de PX. 

Meld je aan door een mail te sturen naar: info@cultuuredamvolendam.nl.

Hoe maak je een goede compositie?