Derde Fotografieavond met Hester Doove

Derde Fotografieavond met Hester Doove

Derde Fotografieavond met Hester Doove

De derde Fotografieavond vindt plaats op dinsdag 26 maart. Ditmaal staat de gerenommeerde portretfotografe Hester Doove centraal, die haar kennis en ervaring zal delen met fotografen en liefhebbers van fotografie in de PX in Volendam. Ook Chris Bond uit Volendam geeft acte de présence en blikt terug op zijn leerzame tijd als Fotograaf des Waterlands <18. 

Over Hester Doove

Hester Doove (Maastricht, 1966) is als fotografe vooral bekend om haar sterke artistieke portretten. Opgegroeid in een kunstenaarsfamilie, was ze ook zelf al vroeg in kunst en muziek geïnteresseerd. Daardoor kreeg ze het verlangen om de unieke persoonlijkheid en creativiteit van muzikanten en anderen te doorgronden.

Haar carrière begon eind jaren 80, toen ze freelance begon te werken voor verschillende prominente tijdschriften en platenmaatschappijen. Door haar aanpak qua kleurwerking en setting, kreeg ze al snel een reputatie voor het maken van originele en verrassende portretten.

Met een scherp begrip voor het creatieve proces en een oprechte waardering voor het talent van kunstenaars, muzikanten of schrijvers weet ze op subtiele wijze hun emoties en de essentie van hun werk vast te leggen. Haar portretten tonen hoe ze er telkens weer in slaagt om een dusdanig diepgaand contact te maken dat degenen die ze voor haar lens krijgt openbloeien.

Doordat zij tijdens haar omvangrijke carrière de gelegenheid heeft gehad om een groot aantal bekende personen te fotograferen, vormt haar werk een uniek artistiek overzicht van de laatste 35 jaar. Maar waar het haar vooral om gaat is de kern van iedere geportretteerde te tonen, bekend of onbekend.

Praktische informatie

Datum: Dinsdagavond 26 maart
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Locatie: PX in Volendam

Wil je erbij zijn? Meld je aan door een mail te sturen naar: info@cultuuredamvolendam.nl.

©️ Foto: Liesbeth List door Hester Doove

Derde Fotografieavond met Hester Doove