Anja de Graaff is nieuwe Fotograaf des Waterlands

Anja de Graaff is nieuwe Fotograaf des Waterlands

Anja de Graaff is nieuwe Fotograaf des Waterlands

In het gezellige Poldercafé De Breek ontving Anja de Graaff vrijdag uit handen van wethouder Vincent Tuijp de titel Fotograaf des Waterlands. Zij gaat met haar fraaie, abstracte foto’s de komende anderhalf jaar Edam, Volendam en de Zeevang in beeld brengen.

Aan de wedstrijd deden in totaal 11 fotografen uit Edam, Volendam, de Zeevang en Waterland mee. De juryleden waren niet de minste. Kenneth Stamp, Marco Bakker, Christine Mooijer en Bob Doets – allen gerenommeerde fotografen met een geweldig track-record. Zij hebben nauwkeurig gekeken naar de ingezonden foto’s en motiveringen van de kandidaten.

Christine Mooijer: “Anja viel direct op tussen de aanmeldingen. Haar foto van de jongen was een vreemde eend in de bijt tussen haar andere ingezonden foto’s. Toch trekt deze foto de aandacht en laat zien dat Anja weet hoe ze de interesse van de kijker kan opwekken.” Voor de jury waren de foto’s die Anja had ingezonden niet de doorslaggevende factor. Dit was juist haar motivatie die een nieuw licht scheen op haar ingezonden foto’s. In de motivatie beschreef ze een goed doordacht plan gebaseerd op de levensloop van de mens.

“Ik wil in beeld brengen hoe de bewoners van Edam-Volendam de vijf levensfases doorlopen”, licht Anja toe. "Ik ben compleet verrast, het moet echt nog even in dalen. Maar ik heb er echt zin in en mijn hoofd zit vol ideeën”.

Anja de Graaff is nieuwe Fotograaf des Waterlands